در شماره سوم حق ملت امین شول سیرجانی در گزارش و گفتگویی با «سیامک زند رضوی»، جامعه شناس و عضو هیات مدیره انجمن جامعه شناسی ایران در مقام پژوهشگر «جامعهشناسی مردم مدار» سعی کرده مباحث جامعه شناسی مهاجرت از این منظر طرح کند.
در ادامه چند خط از این گفتگو را می خوانید:
- نتایج پیمایش وضعیت اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی جامعه ایران که در ۴۲۶ شهر مرکز شهرستان و با ۸۲ هزار نمونه در ۱۳۹۵ انجام شد نشان میدهد ۲۹.۸ درصد از مردم تمایل دارند در کشور دیگری به جز ایران زندگی کنند.
- متقاضیان مهاجرت میدانند که چه چیزی نمیخواهند. اما اینکه این تقاضاها کجا پاسخ میگیرد را نمیشناسند. ممکن است آنها با احساس فقدان امنیت اجتماعی؛ یا احساس بیعدالتی، یکسان نبودن در برابر قانون، کمبود دسترسی به آموزش با کیفیت و رایگان و مواردی از این دست روبهرو باشند. اما اینکه چگونه باید به این نیازها پاسخ دهند برایشان گنگ است. آنها البته بعدتر متوجه میشوند که این نیازها در اردوگاهها و کمپ های مهاجران غیرقانونی پاسخ داده نمی شود.
- کسانی هم بودند که تجربه سوءاستفاده از منابع طبیعی تجدید شونده را در ایران داشتند، یعنی میتوانستند اجازه حفر چاه و استفاده از آبهای زیرزمینی را با هر قدرتی به دست آورند و با آن محصولی مثل پسته تولید کنند. آنها با رویای همین کسب و کار به گرجستان رفتند.
واقعیت این است که ما به دلیل بی توجهی هایمان و ایجاد محدودیتهای غیرمنطقی بخشهای مختلفی از جامعه را تحریم کردهایم. کسانی که سبک زندگی متفاوتی دارند باید محترم شمرده شوند. تحمل دیگری باید ترویج شود. باید سیاستهای عمومی به سمتی برود که فضای خصوصی محترم باشد و کسی نخواهد در آن دخالت کند.
- متن کامل این گفتگو در شماره سوم حق ملت بخوانید. برای تهیه ماهنامه فصل حق ملت علاوه بر کیوسک ها می توانید با مراجعه به سایت مجله به نشانی زیر سفارش خود را ثبت کنید و بدون پرداخت هزینه حمل و پست در منزل یا محل کارتان دریافت کنید.
https://www.haghemelat.com/shop