امین شول سیرجانی در گزارشی که برای شماره دوم ماهنامه حق ملت تهیه کرده، به موضوع سوء استفاده از موقعیت های شغلی و موارد نقض حریم خصوصی در محیط های کاری پرداخته است.
در ادامه تکه های از این گزارش مفصل را می توانید بخوانید.
- آقای «م» حتی فرمهای مصاحبه را هم بر خلاف رویه قبلی پیش خود نگه میداشت و ضمناً فرم استخدام شرکت را نیز تغییر داد. فرم جدید یک تعهدنامه پیوست هم داشت که تمام متقاضیان باید آن را تکمیل میکردند. تعهدنامه پیوست شامل سه مورد میشد. بر اساس این تعهدنامه که به صورت تکنسخه تهیه شده بود زنان متأهل متقاضی کار در این شرکت متعهد میشدند تا ۵ سال صاحب فرزند نشوند. در بند دوم آنها متعهد میشدند در صورت لزوم و مطابق تشخیص مدیرعامل «اقداماتی را برای آراستگی بیشتر» انجام دهند.
- تقریباً هر روز تا ساعت هشت شب باید در شرکت میماندم. اوایل مشکلی نبود تا اینکه رفتارهای ایشون تغییر کرد. از من میخواست که راحت باشم. چند بار به بهانههای مختلف دستم را گرفت و یک بار هم به بهانه درست انجام دادن کاری، مرا بوسید. خیلی از رفتارش ترسیدم. ولی به روی خودم نیاوردم.
- آقای «م» در انتهای توضیحاتش یک شوخیِ به نظر خودش با مزه هم میکند: «تازه ما اینقدر به این سبیل کلفتها حقوق بدیم اصلاً مشتری رغبت می کنه بیاد سراغ ما؟» آقای «م» ابایی نداشت که خیلی آشکارا چنین دیدگاههایی را با مرجان که مدیر اداری و مالی شرکت بود طرح کند.
- مجید مثل خیلی از روزهای دیگر فراموش کرده بود کامپیوتر روی میزش را خاموش کند. صفحه شخصیاش در تلگرام او هم روی دسکتاپ کامپیوتر باز بود. در ساعتی که کسی در شرکت حضور نداشت موقعیتی پیش آمده بود تا خانم «س» از حوزه خصوصی مجید کمی سر دربیاورد. بسیاری از آدمها بعد از قرار گرفتن در چنین موقعیتی و در برابر وسوسه ی جست و جو در حوزه خصوصی آدمها، نمیتوانند مقاومت کنند و زود عنان اختیارشان از دست میرود.
متن کامل این گزارش را می توانید در شماره دوم حق ملت مطالعه کنید. نسخه چاپی ماهنامه حق ملت را علاوه بر دکه های مطبوعاتی و کتابفروشی ها می توانید در سایت مجله هم سفارش دهید و با ارسال رایگان دریافت کنید.