در شماره پنجم حق ملت گزارشی از یک مرکز آموزش کودکان کار و خیابان در آقتپه کرج میخوانید با عنوان «آرزوهای کوچک بچههای خانه مهر»، در ادامه چند خطی از این گزارش امین شول سیرجانی در حق ملت آمده است:
- دستهای شکرالله به دستهای دانشآموز چهاردهسالهای که کارش باید درس خواندن و بازی باشد شباهتی ندارد. شکرالله چهاردهساله است، اما به اندازه یک آدم بالغ کار میکند. تعمیرکار ماشینهای سنگین با دستمزد ماهانه یک میلیون و چهارصدهزار تومان است. او حالا شش سال است که به یکی از آرزوهایش رسیده و توانسته است درس بخواند.
- درس خواندن حقی است که بسیاری از بچههای کار دیر به دست میآورند و برخی اصلاً دستشان از آن کوتاه میماند. انجمن حامیان کودکان کار و خیابان چند سالی است که در چند مرکز آموزشی و فنی و حرفهای سعی کرده محیطی را فراهم کند تا بچههای کار و خیابان بتوانند در آنجا درس بخوانند و سهمشان از دنیا فقط کارگری نباشد.
- بچههای این مدرسه با وجود مشکلات عدیده، گاهی اوقات برای درس خواندن بیشتر از دانشآموزان مدارس عادی و غیرانتفاعی انگیزه دارند. این اشتیاق را میتوان در کلام و رفتار تکتک بچههای مدرسه دید. زهرا یکی از همان باانگیزههایی است که هنگام حرف زدن از آینده شوقش مثالزدنی است. او هفده سال دارد، اما چهار سال است که درس میخواند.
- میپرسد: «قرار است درباره ما چی بنویسی آقا؟ چیز بدی ننویسی ها.» چه چیز بدی میتوان نوشت؟ همین راحله را ببینید. دختر اهل مطالعه که رؤیاهایش را نقاشی کرده است. نقاشی به مخاطب میگوید که او میخواهد هم نویسنده شود و هم روانشناس: «دوست دارم از دانشگاه خوارزمی در رشته روانشناسی فارغالتحصیل شوم.» میپرسم، حالا چرا دانشگاه خوارزمی؟ نمیداند.
- متن کامل این گزارش را در شماره پنجم حق ملت بخوانید. برای تهیه ماهنامه حق ملت علاوه بر کتابفروشیها می توانید با مراجعه به سایت مجله، سفارش خود را ثبت کنید و بدون پرداخت هزینه پست نسخههای چاپی مجله را در منزل یا محل کارتان دریافت کنید.